Mascarponebavarois met koffiecrumble
bereiding
-
1
Splits de eieren.
Week de gelatine 10 minuten in koud water.
-
2
Klop het eiwit stijf met 1 el suiker. Klop de dooiers wit schuimig met 1,5 el suiker. Knijp na het weken de gelatine goed uit. Verwarm de sterke koffie met de amaretto. Los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de mascarpone met de dooiers en de koffie. Spatel er de eiwitten door.
Het is belangrijk dat je alle ingrediënten goed luchtig klopt. Bij de eidooiers is het niet voldoende om er de suiker door te mengen, je moet zeker 15 minuten kloppen met de hand, of 10 minuten met de mixer, om ze wit schuimig te krijgen. Alleen zo krijgt én houdt een bavarois de gewenste luchtigheid.
-
3
Verdeel de bavarois over de glazen en zet ze 3 à 4 uur in de koelkast. Verkruimel de koekjes in de blender, doe er de oploskoffie bij en mix. Garneer elk glas net voor het serveren met de koekjescrumble en wat vers fruit.
Voorbereiding