Kaasgebak met gekaramelliseerde noten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Leg in een bakvorm met losse bodem een groot vel bakpapier.
-
2
Maal 1/2 van de hazelnoten tot een fi jn poeder. Verkruimel de speculaas. Laat op een zacht vuur de boter smelten (niet kleuren)!
-
3
Meng de koekjeskruimels met de boter en het hazelnootpoeder. Druk het mengsel dun op de bodem van de bakvorm. Zet koel weg.
-
4
Roer de kaas romig. Voeg er de bloem en 150 g suiker aan toe. Roer glad. Doe er een voor een de eieren bij en roer telkens goed door, tot het ei opgenomen is. Vermeng ten slotte met de room.
-
5
Schep het kaasmengsel op de koekjesbodem. Bak 55 min. in het midden van de oven.
-
6
Laat afkoelen in de vorm en zet dan ten minste 1/2 u. in de koelkast. Doe de rest van de suiker met 1 eetlepel water in een pannetje. Zet op een zacht vuur tot de suiker gesmolten is en lichtjes karamelliseert.
-
7
Doe er de hele hazelnoten bij. Schep goed om en zet dan meteen van het vuur, zodat de suiker niet verder karamelliseert.
-
8
Doe het gebak met een uit de vorm op een serveerschaal. Werk af met de lauwe, gekaramelliseerde noten. Serveer meteen, met een mokka of een expresso, of...
Voorbereiding