Terrine van ham, asperges, broccoli en artisjok
bereiding
-
1
Schil de asperges en kook ze beetgaar; laat asperges uit blik of glas uitlekken. Laat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in reepjes. Snij de ham in stukjes. Snij de tomaat in reepjes.
-
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Kook de broccoliroosjes beetgaar.
-
3
Breng de witte wijn en de helft van de room aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken. Kruid met peper en nootmuskaat. Neem van het vuur en laat ietsje afkoelen. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze erdoor.
-
4
Mix de stukjes ham fijn met de rest van de room. Vermeng met de roomwijn.
-
5
Bekleed een kleine cakevorm met een groot vel folie (die ver genoeg over de randen hangt om straks de terrine af te sluiten).
-
6
Schik de asperges mooi naast elkaar in de vorm (ze vormen de bovenkant van de terrine). Verdeel daarover 1/3 van het hammengsel. Schik er de broccoli op. Verdeel er opnieuw 1/3 van het hammengsel over. Leg er de artisjokken op. Verdeel er de rest van het hammengsel over.
-
7
Vouw de folie over de terrine en druk goed aan. Laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast, maar liever een hele nacht.
-
8
Keer de terrine om op een serveerschaal en versier eventueel met een plukje kervel en reepjes tomaat.
Voorbereiding