Recept

Peultjessalade met gemarineerde zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker fris

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de zalm en dep hem droog. Verwijder met een pincetje zorgvuldig eventuele graten. Snij hem in 2 gelijke stukken en leg ze op de velkant op huishoudfolie.

  2. 2

    Maal in de vijzel (of keukenrobot) de jeneverbessen fijn met de korianderzaadjes, de peperbolletjes, de suiker en het zeezout.

  3. 3

    Strijk de kruidenmix uit op de stukken zalm, en druk ze als een sandwich op elkaar. Verpak ze stevig in de folie en zet minstens 1 dag in de koelkast.

  4. 4

    Spoel en droog de sla. Blancheer de peultjes 3 minuten in gezouten water, laat schrikken in ijswater, snij ze in reepjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes.

  5. 5

    Vermeng de olijfolie met de wijnazijn, de mosterd en de honing. Schep er de tomaten en peultjes door.

  6. 6

    Schraap de kruidenpasta van de zalm en bestrooi hem met de gehakte koriander. Snij hem in heel fijne plakjes.

  7. 7

    Verdeel de sla en de peultjesmix over de borden. Leg er de gemarineerde zalm bij en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Peultjessalade met gemarineerde zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!