Slaatje met asperges, gepocheerd ei en pancetta
bereiding
-
1
Snij de rode bietjes met een mandoline of dunschiller in dunne plakjes.
-
2
Maak de vinaigrette met de rode wijnazijn en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Marineer de rode bietjes 1 uur in de vinaigrette.
-
3
Kook de groene asperges beetgaar in gezouten kokend water en laat ze daarna schrikken in ijswater.
-
4
Zet de witte asperges op in koud gezouten water en kook ze beetgaar.
-
5
Pocheer de eieren in gezouten water met een scheut azijn erin.
-
6
Bak de pancetta in een antiaanbakpan, zonder vetstof.
-
7
Rooster het brood en maak er croutons van.
-
8
Meng alles (behalve de eieren en de croutons) in een grote mengkom en hussel er ook de vinaigrette door. Verdeel over 4 borden en werk elk bord af met het gepocheerd ei en de croutons.
Voorbereiding