Recept

Kipsalade met pompoen en amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een aparte maar overheerlijke combinatie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de pompoen, snij het vruchtvlees in plakjes van 1/2 cm. Spoel en droog de spinazie. Spoel en halveer de tomaatjes. Pel de ui, snij hem in halve ringen. Spoel de appel, snij hem in fijne plakjes. Hak de amandelen grof.

  2. 2

    Bestrjk de kipfilets met olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Grill ze 5 minuten aan elke kant. Besprenkel ze met de helft van het citroensap en laat ze afkoelen.

  3. 3

    Blancheer de pompoen  2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.

  4. 4

    Bestrijk de pompoenplakjes met olijfolie en grill ze 2 minuten aan elke kant.

  5. 5

    Vermeng de yoghurt met de rest van het citroensap, het appelsap en de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Verdeel de groenten over de borden. Snij de kip in plakjes en leg ze erbij. 

  7. 7

    Lepel er wat dressing over en werk af met noten. Serveer de rest van de dressing er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipsalade met pompoen en amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!