Kipsalade met pompoen en amandelen
bereiding
-
1
Schil de pompoen, snij het vruchtvlees in plakjes van 1/2 cm. Spoel en droog de spinazie. Spoel en halveer de tomaatjes. Pel de ui, snij hem in halve ringen. Spoel de appel, snij hem in fijne plakjes. Hak de amandelen grof.
-
2
Bestrjk de kipfilets met olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Grill ze 5 minuten aan elke kant. Besprenkel ze met de helft van het citroensap en laat ze afkoelen.
-
3
Blancheer de pompoen 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
-
4
Bestrijk de pompoenplakjes met olijfolie en grill ze 2 minuten aan elke kant.
-
5
Vermeng de yoghurt met de rest van het citroensap, het appelsap en de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout.
-
6
Verdeel de groenten over de borden. Snij de kip in plakjes en leg ze erbij.
-
7
Lepel er wat dressing over en werk af met noten. Serveer de rest van de dressing er apart bij.
Voorbereiding