Recept

Scampisalade met avocado

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een kleurrijk slaatje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de scampi's, snij ze over de rugzijde van kop tot staart in en verwijder het zwarte darmkanaal. Schil de avocado's, halveer ze en verwijder de pit. Snij ze in blokjes. Spoel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Vermeng ze met de avocado. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gemberwortel.

  2. 2

     Roer een dressing van de druivenpitolie, het limoensap, de knoflook en de gember. Breng op smaak met een mespunt suiker, cayennepeper en zout. Schep ze door de salade.

  3. 3

    Bak de scampi's 2 tot 3 minuten in de zonnebloemolie, op een hevig vuur. Kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Leg de warme scampi's bij de salade.

  5. 5

    Werk af met gehakt basilicum. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampisalade met avocado

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!