Lauwe scampisalade
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, kook ze gaar. Laat ze wat afkoelen en snij ze in partjes.
-
2
Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen in koud water, pel en halveer ze.
-
3
Halveer de pompelmoes. Snij het vruchtvlees tussen de fijne vliesjes uit. Vang het sap op.
-
4
Schil de avocado’s, verwijder de pit. Snij ze in blokjes en besprenkel ze met citroensap.
-
5
Schraap de wortelen, snij ze in fijne staafjes of rasp ze grof.
-
6
Verdeel groenten, fruit en eieren over de borden.
-
7
Vermeng de olijfolie met het sinaasappel- en het pompelmoessap. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
-
8
Bak de scampi’s kort op een hevig vuur, in wat hete olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Leg ze op de salade.
-
9
Lepel er wat dressing over en serveer meteen.