Recept

Lamskroon met sperzieboontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lamsvlees hoeft niet altijd zuiders te smaken, groenten van bij ons doen het er even goed bij

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook fijn. Haal de boontjes af.

  2. 2

    Vermeng de honing met de mosterd, de knoflook en de boter of de olie. Kruid de lamskroontjes met peper en zout. Bestrijk ze met het mosterdmengseltje.

  3. 3

    Zet 20 minuten in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te snel zou kleuren.

  4. 4

    Blancheer de sperzieboontjes 5 minuten in gezouten water met een takje bonenkruid. Laat ze schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet.

  5. 5

    Laat de lamskroon 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je de ribbetjes van elkaar lossnijdt.

  6. 6

    Fruit de sjalotsnippers glazig in de boter. Doe er de sperzieboon tjes bij en laat ze kort meebakken. Kruid ze met peper en zout.

  7. 7

    Serveer op voorverwarmde borden. Lamsvlees moet echt héél warm opgediend worden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskroon met sperzieboontjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!