Mousse met bramen en frambozen
bereiding
-
1
Spoel de frambozen en de braambessen. Dep ze droog. Week de blaadjes gelatine in ijskoud water.
-
2
Verwarm 200 g frambozen en 50 g braambessen met de suiker in een pan. Wrijf de bessen met een pollepel door een fijne puntzeef. Bewaar de helft van de saus in de koelkast.
-
3
Smelt de uitgeknepen blaadjes gelatine al roerend onder de rest van de saus en voeg er de frambozenlikeur aan toe. Haal de pan van het vuur. Spatel de stijfgeklopte room door het mengsel. Giet het mengsel in met olie ingevette vormpjes . Laat 4 uur afkoelen in de koelkast.
-
4
Snij de randen van de mousse los met een mesje. Stort de vormpjes uit op dessertbordjes. Besprenkel de mousse met de koude saus. Werk af met frambozen, braambessen en een paar takjes munt. Serveer koud.
Voorbereiding