Rabarberkoek met amandelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de rabarber en snij hem in stukken van 1,5 cm centimeter.
-
2
Maak eerst de crumble. Meng de bloem, het amandelpoeder, het kaneelpoeder en de suiker. Meng de gesmolten boter met het bloemmengsel en kneed tot een kruimelig deeg. Laat afkoelen in de koelkast.
-
3
Meng de rabarber met de suiker en laat een uurtje trekken.
-
4
Maak het deeg. Klop de eieren met de suiker, de boter (op kamertemperatuur), de geraspte citroenschil en een snuifje zout schuimig.
-
5
Meng de bloem, het zetmeel en het bakpoeder. Zeef het bloemmengsel bij het eimengsel. Roer tot een glad beslag.
-
6
Bekleed een vierkant bakblik met ingevet bakpapier. Strijk daarover het deeg uit.
-
7
Verdeel de rabarber over het deeg. Bak het 30 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven.
-
8
Bestrooi de koek met de crumble en bak nog eens 30 minuten.
-
9
Laat de koek afkoelen , verdeel in stukken en bestrooi met poedersuiker.
Voorbereiding