Recept

Vegetarische Griekse salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk slaatje op basis van spinazie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui en de knoflook.

  2. 2

    Breng 1 liter water met 2 blokjes groentebouillon aan de kook. Voeg de pasta toe en laat 10 à
    12 minuten koken. Giet af, maar bewaar 1 dl van het kookvocht.

  3. 3

    Scheur de spinazieblaadjes en blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud stromend water.

  4. 4

    Stoof de ui en knoflook in een nootje boter. Voeg het kookvocht van de pasta en de roomkaas toe. Verwarm, maar laat niet koken.

  5. 5

    Mix het mengsel met een staafmixer en wrijf het dan door een fijne zeef. Meng de pasta met de spinazie en de saus. Laat afkoelen.

  6. 6

    Serveer de salade op borden. Zet er de witte-pepermolen en grof zeezout bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegetarische Griekse salade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!