Recept

Lamsbout met groentemix

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Wrijf het vlees in met olijfolie en ras el hanout, en bestrooi het met zout. Schroei in het rondom dicht in olijfolie. Leg het in een ovenschaal en zet 1 uur in de op 180 °C voorverwarmde oven.

  3. 3

    Maak ondertussen de groenten schoon. Snij de wortelen in plakjes, de courgettes in halve plakjes.

  4. 4

    Snipper de ui en de knoflook. Fruit ze met olijfolie. Doe er de wortelen bij en roerbak 5 minuten. Schep er de courgette door. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Overgiet de groenten met de bouillon en laat ongeveer 10 minuten garen. Doe ze 10 minuten voor het vlees gebraden is bij in de ovenschaal, zodat de smaken zich kunnen vermengen. Lekker met couscous of Turks brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsbout met groentemix

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!