Chilikip met cashewnoten en nasi goreng
bereiding
-
1
Roer het maïszetmeel los met 3 eetlepels water. Wentel er de kipblokjes door en bestrooi met vijfkruidenpoeder. Hak de cashewnoten grof.
-
2
Stamp de chilipepers fijn in een vijzel. Verhit 4 eetlepels olie in een wok, voeg er de chili en chilibonenpasta aan toe en roerbak er de kip in. Blus met de rijstwijn en 100 ml water, roerbak nog 3 minuten. Voeg er de cashewnoten en daarna ¾ van de lente-ui aan toe. Breng op smaak met sojasaus, honing en limoensap.
-
3
Breek de eieren in een kom en klop ze los met een mespuntje zout en de lente-uien.
-
4
Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de doperwtjes gedurende enkele minuten. Doe er de sojasaus en de rijstwijn bij, schep alles uit de wok en hou warm.
-
5
Verhit de resterende olie in de wok en roerbak de eieren. Schep er de rijst door en voeg er de doperwtjes opnieuw aan toe. Breng op smaak met peper en zout, schep alles goed om. Laat nog een minuut doorwarmen. Serveer de kip met de nasi goreng. Werk af met de rest van de gesnipperde lente-ui.