Bistecca met aardappelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de aardappelen schoon en snij ze in zeer dunne plakjes. Schik ze in een braadslee en giet er 50 ml olijfolie bij. Bestrooi met grof zeezout. Zet de aardappelen 25 minuten in de oven. Voeg dan de olijven toe en overgiet met de witte wijn. Zet nog een tiental minuten in de oven.
-
2
Bak ondertussen het ribstuk op de barbecue (in een grillpan lukt het ook).
-
3
Gril 7 minuten aan elke zijde zonder op voorhand te kruiden. Zet vervolgens het vlees recht op het been en bak 10 à 15 minuten verder. Breng daarna op smaak met zeezout, grofgemalen peper en een beetje olijfolie. Laat de bistecca nog een 10-tal minuten rusten en snij dan in plakjes.
-
4
Meng voor de vinaigrette de olijfolie met het citroensap en de kappertjes.
-
5
Verdeel de aardappelen over de borden en leg er enkele plakjes vlees bij. Werk af met rucola en enkele kerstomaatjes met de kappertjesdressing.