Recept

Focaccia met groene asperges en tijm-citroenolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Stort de bloem in een hoopje op het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Los de gist op in 650 ml lauwe water en giet dat in het kuiltje. Roer er geleidelijk de bloem door met een vork tot je een kleverig deeg krijgt. Doe er de suiker en vervolgens het zout bij en kneed zachtjes, tot alle bloem is opgenomen. Kneed er vervolgens enkele eetlepels olijfolie door. Bestrooi eventueel met nog wat bloem en kneed alles 5 min. tot een stevig deeg. Leg de deegbal in een kom, dek af met een keukenhanddoek en laat 30 min. rijzen.

  2. 2

    Snijd de asperges in de lengte door. Rol of duw het deeg uit tot een cirkel en leg die op de bakplaat. Beleg het deeg met de asperges, besprenkel het met de resterende olie en bestrooi het geheel met grof zeezout. Bak de focaccia 20 à 25 min. goudbruin in een voorverwarmde oven op 200°C. Bestrooi met zwarte peper.

  3. 3

    Maak de tijm-citroenolie door alle ingrediënten te vermengen en serveer bij de focaccia. (Deze olie smaakt trouwens ook heerlijk op een salade!)

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Focaccia met groene asperges en tijm-citroenolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!