Recept

Gebakken ravioli met prei-tijm-citroenolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geef kant-en-klare ravioli een bijzondere twist met deze heerlijke olie!

Ook lekker met andere kruiden zoals salie of dragon. 

 

bereiding
  1. 1

    Maak de preiwitten schoon en snij ze in ringen. Pel en pers de knoflook. Verhit 3 eetlepels olijfolie en stoof de prei en de knoflook daarin zacht met de takjes tijm.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffie-lepels hebt en voeg dit bij de prei. Voeg de rest van de olijfolie, een beetje citroensap, de chilivlokken en zout naar smaak toe.

  3. 3

    Kook de ravioli kort tot hij net beetgaar is. Giet hem af en laat hem uitlekken.

  4. 4

    Schep 3 eetlepels van de prei-olie in een steelpan en bak hierin op een hoog vuur de ravioli kort licht goudbruin. Serveer de ravioli met de rest van de prei-olie, de extra verse tijm en de parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken ravioli met prei-tijm-citroenolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!