Recept

Havermouttaart met bosbessen en bramen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Gebruik je diepvriesfruit? Laat dat dan eerst ontdooien in een vergiet.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de noten in een pan zonder vetstof. Doe ze met de havermout, de rietsuiker en de gesmolten boter in de keukenmachine en mix tot een kruimelig deeg.

  3. 3

    Doe het deeg in een taartvorm met antiaanbaklaag en duw goed aan op de bodem en langs de randen. Dat gaat het beste met de bolle kant van een lepel.

  4. 4

    Verdeel het fruit over het deeg. Bak de taart 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin is. Laat 15 minuten afkoelen in de vorm alvorens te ontvormen.

  5. 5

    Doe intussen de havermout voor de crumble in een pan met de suiker en de boter. Laat lichtjes karamelliseren. Strooi de crumble over de taart. Lekker koud of lauw, met een bolletje ijs erbij bijvoorbeeld.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Havermouttaart met bosbessen en bramen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!