Salade met knolselder en gekaramelliseerde noten
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en klop goed los. Kruid met peper en zout en zet koel weg.
-
2
Rooster de noten goudbruin in een pan zonder vetstof. Voeg de boter, suiker, zout en de chilivlokken toe en schud goed op tot de noten gekaramelliseerd zijn. Stort ze op bakpapier en laat ze afkoelen, hak grof.
-
3
Schil de knolselder en snij in heel fijne reepjes. Spoel de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij in dunne plakjes. Hussel goed door elkaar. Meng met enkele lepels van de dressing en een scheutje appelazijn. Schep goed om. Kruid met peper en zout.
-
4
Spoel de peterselie en laat goed uitlekken. Verdeel de salade over vier borden. Maak de rodekool schoon en rasp fijn met een mandoline. Werk de salade af met geraspte rodekool, de gekaramelliseerde noten en de peterselie.
-
5
Serveer de rest van de pompelmoesdressing bij de salade.