Groentetaart met schorseneren
bereiding
-
1
Spoel de schorseneren en schil ze onder stromend water. Snij ze in stukken van 3 cm en leg ze in water met citroensap. Maak de spruitjes schoon en snij de bovenkant kruiselings in. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes.
Verwarm de oven voor op 200° C.
-
2
Kook de spruitjes en de bloemkool 6 tot 8 minuten in kokend water met een snuifje zout. Voeg er na 4 minuten de schorseneren aan toe. Giet de groenten af en leg ze in ijskoud water. tot ze afgekoeld zijn. Laat ze dan goed uitlekken.
-
3
Rasp de emmentaler. Hak de peterselie fijn. Snij het spek in blokjes en bak ze krokant in een pan zonder vetstof.
-
4
Roer de room glad met de zure room, het maïszetmeel, de kaas en de eieren. Doe er de peterselie bij, en kruid met peper en zout.
-
5
Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier. Leg het bladerdeeg in de vorm en maak een hoge rand. Verdeel de groenten en de helft van de spekblokjes over de taartbodem. Giet er het eimengsel over en bestrooi met de rest van de spekblokjes. Schuif in de oven en bak 40 minuten. Snij ze in stukken en serveer warm, lauw of koud.
Voorbereiding