Stoofpotje van kip en pompoen
bereiding
-
1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Pel en snipper de knoflook en de ui. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snipper in ringen. Schil de gember en snij in plakjes. Mix de knoflook, chili, gember, tomatenpuree, koriander en komijn in een blender tot een pasta.
-
2
Verhit de olijfolie in een stoofpot, doe de kruidenpasta erbij en laat 5 minuten sudderen. Doe er de kip bij, kruid met peper en zout en laat de kip aan alle kanten bruinen.
-
3
Giet de kokosmelk bij de kip en laat op een matig vuur onder deksel 5 minuten sudderen. Schep er de pompoenblokjes bij en laat ze 5 à 7 minuten garen.
-
4
Maak de boontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder ijskoud water en laat uitlekken.
-
5
Werk het stoofpotje af met de boontjes en verse munt. Serveer met de gekookte rijst.