Salade van sintjakobsvruchten met knolselder en appel
bereiding
-
1
Schil de knolselder, snij ’m in dunne plakken en vervolgens in lucifers. Besprenkel meteen met citroensap en walnootolie. Spoel de radijzen, verwijder het worteltje en het loof en snij ze in lucifers.
-
2
Snij de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in lucifers. Doe ze met de radijs bij de knolselder.
-
3
Meng de mayonaise met de zure room, mosterd en gehakte kruiden en breng op smaak met peper en zout. Meng deze dressing met de knolselder, radijs en appel en zet 30 minuten in de koelkast.
-
4
Dep de sint-jakobsvruchten droog. Doe wat boter en olie in een pan en laat goed heet worden. Schroei de sint-jakobsvruchten aan beide kanten kort dicht. Kruid met peper en zout.
-
5
Verdeel de salade over vier bordjes en leg er telkens 3 sint-jakobsvruchten op. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade. Werk af met extra kruiden (kervel, dragon), zalmkaviaar, peper van de molen en fleur de sel.