Salade met scampi’s, appel en knolselder op krokante toast, met wasabi-mayonaise
bereiding
-
1
Spoel de knolselder en de appelen zorgvuldig en snij met een mandoline in flinterdunne plakken. Meng ze met de fijngesnipperde lente-ui, de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Laat even marineren zodat ze wat zachter worden.
-
2
Breek de granaatappel en haal de pitjes eruit. Steek rondjes van zo’n 8 cm uit de sneetjes brood. Zet een pan op het vuur met wat boter en bak de cirkeltjes brood krokant langs beide kanten.
-
3
Leg een toastje op elk bord en garneer met de gemarineerde knolselder, appel, granaatappel en rucola. Bak de scampi’s krokant in de hete olijfolie en verdeel over de bordjes.
-
4
Vermeng alle ingrediënten voor de wasabi-mayonaise en werk de salade ermee af.