Aardpeersoep met grijze garnalen
bereiding
-
1
Pel de uien en snij ze grof. Stoof ze glazig in een beetje boter. Maak de prei schoon, snij het preiwit in ringen en laat ze meestoven met de uien. Roer regelmatig om en zet het vuur dan zachter.
-
2
Schil de aardperen, snij ze in grove stukken en voeg ze toe aan de rest van de groenten. Schenk de melk en de bouillon erbij, voeg het kruidentuiltje toe en breng aan de kook. Laat de soep zo’n 30 minuten op een zacht vuur pruttelen.
-
3
Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad. Kruid ze naar smaak met peper en zout.
-
4
Steek met een uitsteekvormpje sterren uit het brood. Bak ze aan beide kanten goudbruin in ’n beetje boter.
-
5
Breng de melk voor de afwerking tot het kookpunt en draai daarna het vuur lager. Mix tot schuim. Verdeel de soep over kommen, bestrooi met garnalen en lepel er een beetje melkschuim over. Werk af met bieslook en serveer.