Recept

Venkel-appelslaatje met gemarineerde zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris voorgerecht voor een subliem menu

bereiding
  1. 1

    Maak een marinade met 4 el olijfolie, 2 el limoensap en 1 el gehakte dille. Kruid met peper en zout. Snij de zalmfilet in blokjes. Laat ze een half uur marineren.

  2. 2

    Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Besprenkel met citroensap tegen het verkleuren.

  3. 3

    Verwijder de harde kern van de venkelknol en snij met een mandoline in dunne plakjes. Sprenkel er witte wijnazijn en olijfolie over. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng de venkel met de appel en de rucola en schik op borden. Verdeel er de zalmblokjes over en werk af met wat verse dille en granaatappelpitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Venkel-appelslaatje met gemarineerde zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!