Frittata van bloemkool met pikante tomatensaus
bereiding
-
1
Maak de tomatensaus. Pel de knoflook, halveer en bak even aan in een scheutje olie. Voeg de tomatenblokjes en het kruidentuiltje toe en kruid met wat peper en zout. Doe er ook de sambal oelek bij. Laat zo’n 15 minuutjes pruttelen op een zacht vuur. Schep er het kruidentuiltje uit.
-
2
Spoel de gemengde sla. Rooster de pijnboompitten goudbruin. Maak de lente- uitjes schoon, snipper fijn en voeg, samen met de pijnboompitten, toe aan de gemengde sla. Kruid met peper en zout en besprenkel met een beetje olijfolie.
-
3
Verdeel de bloemkool in roosjes en hak fijn. Maak de prei schoon, spoel goed en snij in dunne reepjes. Spoel de bieslook en hak fijn, hou 1 eetlepel apart. Doe de bloemkool, het spek, de prei, gehakte bieslook, geraspte parmezaan, eieren, bloem, peper en zout in een kom en meng.
-
4
Verhit olijfolie in een pan en schep er telkens een flinke lepel van het bloemkoolbeslag in. Bak mooie goudbruine pannenkoekjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
5
Serveer ze met de pikante tomatensaus en de gemengde salade.