Viskoekjes met tomatenrelish
bereiding
-
1
Maak eerst de relish. Pel en snipper de uien fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij ’m in kleine blokjes. Doe alle ingrediënten voor de relish in een pan en breng aan de kook. Laat anderhalf uur zacht pruttelen op laag vuur, zonder deksel. Doe de relish in glazen bokalen en laat afkoelen. Hij dikt nog wat in bij het afkoelen. In een gesloten bokaal blijft de relish meerdere maanden goed.
-
2
Maak nu de viskoekjes. Snij de korsten van het brood, week het kruim in wat melk. Knijp uit.
-
3
Hak de noten in de hakmolen. Doe ze in een kom. Pel de ui, hak ’m fijn in de hakmolen en doe bij de noten. Snij de vis in stukken, hak ’m fijn in de hakmolen en doe ’m bij in de kom. Hak de koriander fijn, doe in de kom. Voeg het uitgeknepen broodkruim, de limoenschil, het eiwit en het ei toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
-
4
Maak van het mengsel balletjes ter grootte van een pingpongbal en duw ze plat. Bak ze aan beide kanten goudbruin in olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
5
Serveer de viskoekjes warm of lauw met de tomaten relish.