Bloemkoolsoep met blauwe kaas
bereiding
-
1
Spoel de bloemkool. Snij de roosjes van de stengel. Verdeel een derde van de roosjes tot kleinere roosjes en hou ze apart. Hak de stengel in grote stukken.
-
2
Spoel het preiwit en de selder. Schil de ui en de aardappel. Hak de groenten in grote stukken.
-
3
Stoof de bloemkool en de overige groenten gedurende 5 minuten in een pan met de boter. Strooi de bloem bij de groenten en roer goed om.
-
4
Voeg al roerend de kippenbouillon toe. Knoop de takjes tijm, de peterselie en het blaadje laurier met keukentouw tot een kruidentuiltje. Leg het in de soep. Breng de soep aan de kook en laat ze 20 minuten sudderen.
-
5
Verwijder het kruidentuiltje. Pureer de soep met een staafmixer. Kruid naar smaak met peper en zout. Voeg de kleine roosjes bloemkool toe en laat de soep nog 5 minuten sudderen.
-
6
Verdeel de soep over borden en werk af met gebrokkelde blauwe kaas.