Steenbolk met spinaziepuree en gepocheerd eitje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de vis met peper en zout, leg in een met olijfolie ingevette ovenschaal en schuif 15 minuten in de oven.
-
2
Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Laat slinken in ’n beetje boter en kruid met peper en zout. Hak fijn.
-
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en stamp fijn. Verwarm de melk met 2 eetlepels boter, peper, zout en nootmuskaat. Neem van het vuur en meng met de gepureerde aardappelen en spinazie.
-
4
Verwarm de kalfsfond met de tijm, laurier, peper en zout. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
-
5
Breng water met een scheutje azijn aan de kook. Breek elk ei in een apart kommetje. Zet het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt. Roer met een lepel in het water tot er een draaikolk ontstaat. Laat het ei zachtjes in de draaikolk glijden en laat gedurende zo’n 2 minuten stollen. Schep het er voorzichtig uit met een schuimspaan. Herhaal met de rest van de eieren.
-
6
Schik de steenbolkfilet en de spinaziepuree op een bord. Leg het gepocheerde ei op de vis en lepel er de saus over. Bestrooi met garnalen en serveer.