Recept

Champagnesabayon met gepocheerde peren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sabayon moet je à la minute maken. Het vraagt wat werk, maar het resultaat is verbluffend.

Tip: Ga met je garde goed over de bodem als je de sabayon klopt, zodat je geen omelet krijgt. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de peer, snij ‘m in vier en verwijder het klokhuis. Vul een steelpannetje met de peer, de wijn, de geraspte citroenschil, de suiker en de smaakmakers. Giet er water bij tot de stukjes peer onder staan.

  2. 2

    Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de partjes peer zachtjes sudderen tot ze beetgaar zijn. Haal de partjes peer uit de kruidensiroop en hou apart. Laat de siroop verder inkoken.

  3. 3

    Rooster de noten en hak ze grof.

  4. 4

    Doe alle ingrediënten voor de sabayon is een steelpannetje. Klop ongeveer 7 tot 10 minuten stevig op een laag vuur tot je een luchtige mousse krijgt.

  5. 5

    Giet wat siroop in de glaasjes, schep er de sabayon bovenop en werk af met een partje peer, wat fijngehakte nootjes en de bloemblaadjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Champagnesabayon met gepocheerde peren

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!