Everzwijnstoofpotje met wintergroenten
bereiding
-
1
Spoel de groenten. Schil de aardappelen. Halveer de wortelen in de lengte en hak in grote stukken. Pel de sjalotten. Snij de prei in ringen van 2 cm. Hak de ui in grote stukken. Schil de boterrapen en halveer ze.
Verwarm de oven voor op 120° C.
-
2
Bak het vlees bruin op hoog vuur. Doe er de ui bij en laat even doorstoven. Bestuif het vlees met wat gezeefde bloem. Roer goed. Voeg er de wildfond en de wijn aan toe en laat opkoken. Doe er het blaadje laurier, de kaneelstok, de salie en de tijm bij. Laat een halfuurtje sudderen op een laag vuurtje.
-
3
Voeg er de boterraapjes aan toe en laat nog 30 minuten pruttelen. Doe er de wortelen, de hele sjalotten, de stukken prei en de aardappelen bij en laat opkoken. Zet de pan, zonder deksel, een uur in de voorverwarmde oven.
-
4
Verwijder het blaadje laurier en het kaneelstokje. Schep de stoverij aan tafel in voorverwarmde diepe borden. Serveer er dikke sneden meergranenbrood bij.
Voorbereiding