Wijngaardslakjes met gestoofd witloof en uiencompote
bereiding
-
1
Snij het witloof in reepjes. Snipper de ui. Knijp de teentjes knoflook. Rasp de schil van een kwart citroen en pers er het sap uit.
-
2
Stoof de witloofreepjes even in 50 g boter. Doe er de geraspte schil en het sap van de citroen bij en kruid met peper en zout.
-
3
Stoof de uien in 50 g boter. Voeg er de knoflook aan toe en giet er de rode wijn bij. Voeg er de suiker en de azijn aan toe. Kruid met peper, zout en cayennepeper naar smaak. Mix de bereiding en wrijf door een zeef.
-
4
Kook het vocht van de slakjes wat in en klop er de rest van de boter in vlokjes doorheen.
-
5
Verdeel het witloof over de borden. Lepel er de uienpuree bij. Verwarm de slakjes in de saus en leg ze op het witloof. Werk het gerechtje af met de overige ingrediënten en serveer de saus er apart bij.
Voorbereiding