Salade van groene asperges en krieltjes
bereiding
-
1
Verwijder de harde onderkant van de asperges en kook ze 3 minuten in kokend water. Haal ze uit het water. Spoel de krieltjes grondig en snij in kwarten. Kook ze 10 minuten, afgedekt, in hetzelfde kokende water. Giet af en laat uitstomen.
-
2
Maak de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit. Spoel de selder en hak fijn. Verdeel de mozzarella in stukken.
-
3
Snij de asperges in gelijke stukken en meng ze met een scheutje olijfolie, peper en zout. Bak ze 5 à 6 minuten in een hete grillpan.
-
4
Maak ondertussen een dressing van het citroensap, de honing, de mosterd, peper, zout en 6 el olijfolie.
-
5
Meng de rucola in een slakom met de krieltjes, asperges, selder en mozzarella. Schep de dressing door de salade en breng op smaak met peper en zout. Werk af met zonnebloempitten.