Krieltjessalade met asperges
bereiding
-
1
Boen de krieltjes schoon. Halveer de grotere exemplaren en kook ze in 12 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Laat ze afkoelen.
-
2
Schil de witte asperges. Verwijder de harde onder-kanten van beide soorten asperges. Halveer de asperges in de lengte en blancheer ze 8 minuten in gezouten water. Blancheer ook de erwtjes een 3-tal minuten en laat ze schrikken onder koud water.
-
3
Pel de rode ui en snij hem in fijne ringen. Verbrokkel de geitenkaas.
-
4
Maak de dressing. Meng de gehakte kruiden, de geraspte citroenschil, het citroensap, de zonnebloemolie en de honing tot een dressing en breng die op smaak met peper en zout.
-
5
Meng de krieltjes, de erwtjes, de rode ui, de rucola en 1/3 van de dressing in een kom en hussel alles goed door elkaar. Leg de asperges op een schaal. Verdeel de krieltjessalade over de asperges en werk ze af met de verbrokkelde geitenkaas. Kruid nog eens met peper en geef er de rest van de dressing apart bij.