Recept

Amandelparfait in glaasjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk dessert in een glaasje.

bereiding
  1. 1

    Maal de amandelen grof. Verwarm ze in een pan met 50 g suiker tot ze goudbruin kleuren. Giet de amandelkaramel uit op een vel bakpapier. Laat afkoelen en hak fijn.

  2. 2

    Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers met 25 g suiker luchtig. Klop 250 ml slagroom op met 25 g suiker.

  3. 3

    Meng de fijngehakte amandelkaramel door het suiker-eimengsel. Spatel er vervolgens eerst de eiwitten en dan de slagroom door. Verdeel het mengsel over 6 glaasjes. Zet minstens 4 uur in de diepvries.

  4. 4

    Maak de meringue. Klop de eiwitten samen met de suiker schuimig. Schep een toefje van de meringue op de glaasjes en brand ze met een crème-brûléebrander goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amandelparfait in glaasjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!