Gegrilde halloumi met olijven
bereiding
-
1
Pel het teentje knoflook en snipper het fijn. Spoel het pepertje, snij het open in de lengte, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes. Maak een marinade van de olijfolie, het citroensap, het pepertje en de knoflook en zet opzij.
-
2
Spoel de olijven en laat ze uitlekken. Laat de halloumi uitlekken en snij ’m in plakken van 1 cm. Snij elke kaasplak nog eens doormidden. Verhit een gietijzeren grillpan op een matig vuur en kwast in met olijfolie.
-
3
Leg de kaasplakjes in de warme grillpan, draai het vuur iets hoger en bak de halloumi 1 à 2 minuten per kant, tot de kaas goudbruin wordt en aan de randen begint te smelten. Haal de halloumi uit de pan, overgiet met de marinade, werk af met de olijven en bladpeterselie, wat versgemalen zwarte peper en zout en serveer met brood.