Recept

Kreeftjes met pasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eind mei begint het babykreeftenseizoen, de ideale periode dus om ze klaar te maken. In dit geval met een zomerse toets: zongedroogde tomaatjes en gekonfijte citroen.

bereiding
  1. 1

    Meng voor de vinaigrette alle fijngehakte ingrediënten (de zongedroogde tomaatjes, de amandelen, de gekonfijte citroen, de peterselie en de sjalot) met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Kook de linguine beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal ondertussen het kreeftenvlees uit de pantsers en de scharen en snijd het in mooie stukjes. Wentel het kreeftenvlees even in de warme gesmolten boter. Houd afgedekt warm in de oven.

  3. 3

    Meng de ricotta met de room, de fijngehakte zongedroogde tomaatjes en het fijngehakt basilicum. Breng deze pastasaus op smaak met peper en zout. Roer door de gekookte en uitgelekte linguine. Breng het kreeftenvlees op smaak met de vinaigrette.

  4. 4

    Leg wat pasta op de borden. Leg er het kreeftenvlees bij. Bestrooi de borden met de geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kreeftjes met pasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!