Hamburgers met spiegelei, avocado en zure room
bereiding
-
1
Pel en snipper de witte ui fijn. Stoof glazig in een beetje boter. Meng samen met de eidooier, het paneermeel, peper en zout door het gehakt. Verdeel het mengsel in vier porties en vorm er vier hamburgers van. Bak ze goudbruin in een beetje boter.
-
2
Pel de rode ui en snij ze in ringen. Bak de uiringen zacht in een beetje boter.
-
3
Spoel de sla, scheur in stukken. Spoel de tomaten, snij in plakken. Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit en snij in plakjes. Besprenkel met limoensap om verkleuren te voorkomen.
-
4
Bak vier spiegeleieren in een pan met boter. Snij de pistolets open, besmeer de onderste helft met ketchup. Beleg met sla, tomaat, zure room en avocado.
-
5
Werk af met een hamburger, rode uiringen en een spiegelei. Leg er de andere helft van de pistolet bovenop en prik vast met een prikker.