Chocoladecappuccino
bereiding
-
1
Smelt de chocoladedruppels samen met de koffie au bain-marie. Roer om en voeg de koffielikeur toe.
-
2
Splits de eieren. Klop de eidooiers in een steelpannetje los met 2 eetlepels van de warme chocolade. Voeg de rest van de chocolade toe en warm op een heel zacht vuurtje op. Roer tot het begint te dikken en giet het mengsel over in een grote mengkom.
-
3
Klop de eiwitten met een mespunt suiker stijf. Klop 200 ml room stijf met de rest van de suiker. Meng ¼ van de room door het chocolademengsel. Spatel vervolgens de rest van de opgeklopte room en de opgeklopte eiwitten erdoor. Giet de koffieroom in glaasjes en zet ze minstens 2 uur in de koelkast.
-
4
Meng de zure room met de resterende 50 ml ongeklopte slagroom en schep een lepel op de cappuccino’s. Werk af met chocoladeschilfers en serveer met de amaretti.