Aardappelsalade met mosselen en spekjes
bereiding
-
1
Boen de krieltjes schoon. Kook ze in de schil in lichtgezouten water. Laat ze afkoelen en halveer ze.
-
2
Fruit de sjalot en de knoflook in een scheutje olie. Doe er de mosselen bij en de wijn en maal er wat peper over. Kook de mosselen op hoog vuur tot ze opengaan. Haal ze uit hun schelp en zet ze even apart. Zeef en bewaar het mosselvocht en laat het afkoelen.
-
3
Maak de dragondressing. Meng de dragonazijn met 1 el mosselvocht. Giet de olijfolie erbij en breng op smaak met zwarte peper.
-
4
Bak de plakjes ontbijtspek knapperig zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
5
Kook de peultjes beetgaar in lichtgezouten water en spoel ze onder koud stromend water, zodat ze fris groen blijven. Spoel en droog de rucola.
-
6
Snijd de tomaten in partjes. Schep alle ingrediënten voorzichtig door elkaar in een grote kom. Maak de salade aan met de dragondressing. Verdeel ze over 4 borden en werk ze af met een paar blaadjes rucola.