Recept

Gemarineerde forel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kruid de forelfilets met peper en zout. Bak ze 3 minuten op hun velkant in 1 el olijfolie, zodat het vel knapperig wordt. Leg ze op hun velkant in een ovenschaal.

  2. 2

    Snij de ui in ringen, de wortel in plakjes en snipper de gepelde knoflook fijn. Snij de venkel in fijne plakken.

  3. 3

    Fruit de uiringen glazig in de bakolie van de forel. Doe er de andere groenten, de kruiden en de smaakmakers bij. Roerbak alles 1 minuut. Schenk er 100 ml water bij en laat 5 minuten stoven.

  4. 4

    Voeg er de sherryazijn en de rest van de olijfolie aan toe. Breng aan de kook. Schenk bij de forelfilets en laat minstens 4 uur marineren. Serveer op kamertemperatuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerde forel

Ingrediënten voor

4 personen
  • forellen (filets)8
  • venkel1
  • ui (gepeld)1
  • wortel (geschild)1
  • knoflook (gepeld)2 teentjes
  • steranijs1 stuk
  • verse tijm1 takje
  • verse gember2 cm
  • korianderzaadjes (lichtjes geplet)10
  • olijfolie (extra vierge)200 ml
  • sherryazijn100 ml
  • peper en zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!