Citroenforel
bereiding
-
1
Spoel de citroen met heet water en snij ze in schijfjes.
Spoel de dragon en de peterselie en dep ze droog.
Pel en pers de knoflook.
Hak 2 van de 6 laurierblaadjes fijn.
-
2
Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze aan de binnen-en buitenkant in met peper en zout.
-
3
Vul elke forel met een dragon- en peterselietakje, een laurierblad en een schijfje citroen.
-
4
Vermeng de gehakte laurierblaadjes met de olijfolie. Vermeng de geperste knoflook met de Provençaalse kruiden en de olijfolie.
-
5
Bestrijk de forellen met de kruidenolie. Leg ze in de vistang en laat ze op het grillrooster aan iedere kant 8-10 minuten roosteren. Rooster de forellen met geroosterd stokbrood en eventueel nog een partje citroen.
Voorbereiding