Stoemp van rode kool met pens
bereiding
-
1
Spoel de kool en schaaf hem fijn. Pel en hak 1 ui, snij de 2de ui in ringen. Fruit de uisnippers glazig in reuzel (of boter).
-
2
Doe er de kool bij en schep om. Voeg er de wijnazijn en de grenadine aan toe. Kruid met peper en zout. Laat 45 minuten stoven onder deksel.
-
3
Schil de appels en snij in partjes. Leg ze bij de kool. Laat nog 15 minuten stoven.
-
4
Schil de aardappelen. Kook ze gaar ingezouten water. Giet ze af en plet met de pureestamper. Vermeng met de gestoofde kool.
-
5
Snij de pensen in dikke plakken. Bak de uiringen 2 minuten in hete reuzel (of boter). Leg er de plakjes pens bij. Laat nog een paar minuten bakken, tot de pensen heet zijn.
-
6
Verdeel de stoemp en de pensen over de borden. Werk af met uiringen en serveer.