Gevulde aubergines
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aubergines en snij ze in de lengte doormidden. Maak enkele inkervingen in het vruchtvlees, zonder de schil te beschadigen. Leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met wat olijfolie. Zet ze 30 minuten in de oven.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Spoel en snij de paprika’s en de tomaten in blokjes. Fruit de uisnippers glazig in een scheutje olijfolie. Doe er de knoflook, de paprika en de tomaatblokjes bij. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten stoven. Doe er de room bij en laat nog een paar minuten inkoken.
-
3
Bak de spekblokjes knapperig in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
4
Haal de aubergines uit de oven. Lepel het vruchtvlees uit de schil, meng het met de andere groenten en de spekjes. Vul de aubergines met de mengeling. Bestrooi met paneermeel en zet 5 minuten onder de grill.