Dorade met salsa verde
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen, snij ze in plakjes. Kook ze beetgaar in gezouten water.
-
2
Doe de helft van de peterselieblaadjes met de helft van de muntblaadjes en 2 takjes oregano in een blender. Voeg de kappertjes, de ansjovisfilets en het limoensap toe en mix grof. Voeg in een straaltje wat olijfolie toe en mix goed door. Kruid met peper.
-
3
Leg de dorade op een ingevette ovenschaal. Halveer de citroen, snij 1 helft in plakjes en 1 helft in kwartjes. Vul de vis met de plakjes citroen en de rest van de peterselie, oregano en munt.
-
4
Leg de gekookte aardappelen en de kwartjes citroen bij de vis op de ovenschaal. Kruid met peper en zout en besprenkel met een scheutje olijfolie. Schuif 20 minuten in de oven.
-
5
Blancheer de boontjes in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder ijskoud water. Laat uitlekken en meng ze met de salsa.