Recept

Visserspotje met saffraan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de vis in stukken. Maak de scampi’s schoon en pel ze tot het staartje.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel en snipper de sjalotten. Maak de paprika schoon en snij het vruchtvlees in stukjes.

  3. 3

    Stoof de sjalot aan in boter. Voeg de aardappelen en de wortelen toe. Kruid met peper, zout en saffraan. Voeg de bouillon, de wijn, tijm en laurier toe. Laat 10 minuten koken. Voeg de paprika toe en kook de groenten verder beetgaar. Schenk de room bij in de pan en laat nog 2 à 3 min. doorkoken.

  4. 4

    Schep er de vis en de scampi’s bij, zet het vuur lager en laat nog enkele minuten sudderen, tot de vis gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Visserspotje met saffraan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!