Recept

Fish & chips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de frituurolie tot 160°C. Stamp het basilicum fijn in de vijzel. Meng met de citroenmayonaise. Hou koel.

  2. 2

    Klop het ei los in een diep bord. Doe de bloem en het broodkruim in twee andere borden. Kruid de visfilets met peper en zout, haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en het broodkruim. Laat even rusten in de koelkast.

  3. 3

    Schil de aardappelen en snij ze in fijne frietjes. Bak ze 3 minuten in hete frituurolie. Laat ze uitlekken en afkoelen in een vergiet. Verhoog de temperatuur van de frituurolie tot 180°C.

  4. 4

    Doe een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan, met de knoflook en de rozemarijn. Warm op en matig het vuur als de knoflook begint te knisperen. Leg er de gepaneerde visfilets bij. Bak ze 3 minuten aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Bak de frietjes goudbruin in de hete frituurolie. Bestrooi ze met zeezout.

  6. 6

    Verdeel visfilets en de frietjes over de borden. Schep er wat basilicummayonaise bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fish & chips

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!