Fish and chips
bereiding
-
1
Doe de bloem met een flinke snuif zout in een mengkom. Splits de 2 eieren en voeg de dooiers toe aan de bloem, giet het bier erbij en klop tot een glad beslag. Laat 30 minuten rusten.
-
2
Blancheer de erwten en prak ze met een vork. Kruid met peper en zout. Schil de aardappelen en snij ze in dikke parten. Pocheer ze 5 minuten in licht gezouten water. Laat uitlekken op keukenpapier en dep droog.
-
3
Kook het ei 8 minuten. Spoel onder koud water, pel en plet met een vork. Spoel de kruiden en dep droog. Snij de augurken, kappertjes en kruiden fijn. Roer onder het ei, doe er de mayonaise bij en meng goed. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zet koel weg.
-
4
Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder het beslag. Haal de vis lets eerst door de bloem en dan door het beslag. Frituur ze 5 minuten op 180°C. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
-
5
Schep de frieten in de friteuse en bak ze goudbruin. Serveer de gebakken vis met geprakte erwten, frieten en een flinke lepel van de tartaarsaus.