Witloofsalade met druiven en blauwe kaas
bereiding
-
1
Maak voor de dressing de lente-uitjes schoon en snipper het wit fijn. Mix alle ingrediënten in een maatbeker tot een romige dressing.
-
2
Rooster de walnoten kort in een pan zonder vetstof. Verkruimel de blauwe kaas, of snij hem in blokjes. Spoel en halveer de druiven.
-
3
Maak het witloof schoon en snij de blaadjes niet al te klein. Maak de waterkers schoon en pluk de blaadjes van de steeltjes. Snij het hart van de bleekselderij in dunne plakjes en hou wat selderijblaadjes apart om af te werken.
-
4
Meng het witloof met de plakjes bleekselderij en 3 eetlepels van de zure-roomdressing in een slakom. Voeg de waterkers toe en schep voorzichtig om.
-
5
Verdeel de salade, de noten en de druiven over 4 borden. Bestrooi met blauwe kaas, lepel er naar smaak nog wat dressing over. Werk af met selderijblaadjes en cranberry’s. Geef de rest van de dressing er apart bij. Lekker met geroosterd brood of stevig boerenbrood.