Curry van zoete aardappelen met mango en cashewnoten
bereiding
-
1
Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 1 cm. Pel en hak de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon en snij in repen.
-
2
Schil de mango, snij 'm doormidden en haal de pit eruit. Snij in fijne repen.
-
3
Verhit de olie in een stoofpot, doe er de ui en knoflook bij. Laat 2 minuten, al roerend, kleuren. Doe er de currypasta bij en laat nog 2 minuten al roerend garen. Blus met de bouillon en doe er de tomatenpuree en de zoete aardappelen bij. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 25 minuten sudderen.
-
4
Voeg er de paprikareepjes aan toe en doe er de cashewnoten bij. Laat nog 5 minuten koken. Haal van het vuur, kruid met peper en zout en doe er de mango bij. Roer voorzichtig om. Bestrooi met venkelzaadjes en serveer.